Helsinki: traumat, neurotiede, kiintymyssuhteet ja keho

Aika
17.9.2007

Traumat, neurotiede, kiintymyssuhteet ja keho: sovellutuksia kliiniseen käytäntöön

Aika: 17.–18.09.2007 Paikka: Etelä-Suomen lääninhallitus, auditorio, Ratapihantie 9, 00520 Helsinki Kouluttajat: PhD Pat Ogden ja PhD, MD Ruth Lanius Osallistumismaksu: 400 € Seminaarissa on simultaanitulkkaus.

Koulutuksen sisältö: Tämä koulutus sisältää trauman hoitoon liittyviä uusia neurokuvantamisen tuloksia sekä opettaa sensomotorisen psykoterapian lähestymistapoja. Koulutuksessa käsitellään kirjallisuutta neurokuvantamisesta ja sen kliinistä merkitystä suhteessa traumaattisiin häiriöihin. Yhtenä teemana esityksessä tarkastellaan neurokuvantamisen avulla kahta PTSD tapausta ja niiden takautuma/uudelleenelämisreaktioita ja vastakkaisia jähmettymis- ja alivireysreaktioita. Näitä samoja asiakkaita seurataan myös videoitujen sensomotoristen psykoterapiaistuntojen kautta. Neurokuvantamisen ja kliinisten lähestymistapojen rajapintaa tutkitaan korostaen eroa ylivirittyneisyyden ja alivirittyneisyyden oireiden hoidossa. Myös kriittisiä hoidollisia kysymyksiä, kuten tunteiden säätelyn vaikeuksia, aleksitymiaa ja kiintymyssuhteita, valaistaan tutkimalla näitä kahta esimerkkiä. Tässä koulutuksessa käsitellään kaikkia kolmea hoidon vaihetta: vakauttamista ja oireiden vähentämistä, työskentelyä traumamuistojen kanssa sekä uudelleen eheytymisen vaihetta. Osallistuja saa koulutuksessa: yleiskatsauksen kirjallisuuteen traumaan liittyvien häiriöiden neurokuvantamisesta tietoa neurokuvantamisen uusista saavutuksista tutkimustietoa siitä kuinka neurokuvantamista voidaan soveltaa kliiniseen käytäntöön tietoa ylivireystilojen ja alivireystilojen hoidon eroista tietoa hoidollisista kysymyksistä, kuten tunteiden säätely, somatoformiset oireet, alexitymia tietoa kiintymyssuhdehäiriöistä ja niiden hoidosta sensomotorisia hoitointerventioita vaihespesifiseen trauman hoitoon

Kouluttajat:

Pat Ogden, PhD on Sensomotorisen Psykoterapiainstituutin perustaja ja johtaja. Sensomotorinen Psykoterapiainstituutti on kansainvälisesti tunnettu somaattisiin/kognitiivisiin hoidon lähestymistapoihin sekä kehityksellisiin ja kiintymyssuhdekysymyksiin keskittynyt psykoterapeuttien koulutuskeskus. Pat Ogden on myös perustajana Hakomi-instituutissa, joka on somaattisen psykologian laitos Naropa yliopistossa, ja kouluttaa kansainvälisesti. Dr.Odgen on kouluttautunut laajasti erilaisiin somaattisiin ja psykoterapeuttisiin lähestymistapoihin ja työskennellyt monenlaisten väestöryhmien kanssa, kuten vangit, psykiatrisen sairaalan potilaat ja traumatisoituneet. Hän on somaattisen psykoterapian ja trauman hoidon pioneeri. Hänellä on 30 vuoden työkokemus työskentelystä yksilöiden ja ryhmien kanssa. -> Teos Trauma And the Body: A Sensorimotor Approach to Psychotherapy, hae edullisin ostopaikka

Ruth Lanius, M.D., PhD on valmistunut British Columbian yliopistosta sekä lääketieteiden tohtoriksi että filosofian tohtoriksi neurotieteistä vuonna 1996. Hän jatkoi opintojaan Western Ontarion yliopistossa, jossa hän suoritti psykiatrian opinnot vuonna 2000. Hän on apulaisprofessori Western Ontarion yliopiston psykiatrian laitoksella. Hän perusti ja johtaa traumaattisen stressin palveluyksikköä, palvelua, joka on erikoistunut post-traumaattisen häiriön ja siihen liittyvien oireyhtymien hoitoon ja tutkimiseen. Hänen keskeisenä tutkimuskohteenaan ovat PTSD:n hermostolliset tekijät ja menetelminä hän käyttää neurokuvantamista (toiminnallinen magneettikuvantaminen) ja erilaisten farmakologisten ja psykoterapeuttisten menetelmien tuloksellisuustutkimusta. Hänen tutkimustaan rahoitetaan tällä hetkellä monesta eri liittovaltion rahastosta. Dr. Lanius on asiantuntijana monissa tieteellisissä julkaisuissa ja rahoitusorganisaatiossa. Hän on luennoinut PTSD:n aihepiirista Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Japanissa.

Sitova ilmoittautuminen 31.8.2007 mennessä. Ilmoittautumisajan 31.8.2007 päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % kokonaishinnasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty 7 vrk ennen koulutuksen alkua peritään koko seminaarimaksu.

Ilmoittautumiset: Traumaterapiakeskus puh. 045–1130 578 sähköposti: kaija.kuutti@traumaterapiakeskus.com