Tic-oireiden käyttäytymisterapeuttinen hoito

Aika
2.12.2022
Paikka
Webinaari

Suomen Lastenpsykiatriyhdistys ry ja Behavioural Therapy for Tics -instituutti (BTTI) järjestävät

perjantaina 2.12.2022 klo 10-18.00 etäkoulutuksen           

”Tic-oireiden käyttäytymisterapeuttinen hoito”

Koulutus on suunnattu terapeuteille ja tic-oireisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille (lääkäreille, psykologeille, sairaanhoitajille, puhe- ja toimintaterapeuteille sekä psykoterapeuteille), joilla on kokemusta käyttäytymisterapeuttisista hoidoista.  Koulutus toteutetaan etäyhteyksin.

Koulutuksessa esitetään tavankääntömenetelmää (Habit Reversal) ja altistus-reaktionehkäisymenetelmää (ERP) tic-oireiden hoidossa. Kouluttajina toimivat Tara Murphy ja Jolande van de Griendt, jotka demonstroivat menetelmiä sekä ennalta tallennettujen videoiden että online-harjoittelun avulla.  Koulutusmateriaalin luonteen vuoksi osallistujat eivät saa tallentaa koulutusta tai sen aikana esitettyjä videoita. Koulutus toteutetaan englanniksi.

Koulutukseen hintaan sisältyy kaksi etäyhteyksin toteutettavaa kliinistä konsultaatiotapaamista, jotka tulee käyttää 6 kuukauden kuluessa koulutuksesta. Konsultaatiotapaaminen kestää kaksi tuntia ja sen aikana on mahdollista keskustella omista kokemuksista sekä saada tietoa tic-oireista ja hoitomenetelmistä, ks  https://www.neuro-diverse.org/btti-training/clinical-consultations-2022

Osallistujille suositellaan menetelmäkäsikirjan ‘Tics - Therapist Manual & Workbook for Children’ Cara Verdellen; Jolande Van De Griendt et al  https://www.amazon.co.uk/Tics-Therapist-Workbook-Verdellen-2016-08-02/dp/9082489309 hankkimista ja siihen tutustumista ennen koulutusta.

Koulutuksen hinta on Suomen lastenpsykiatriyhdistyksen jäsenelle 100 euroa ja muille 250 euroa. Koulutusmaksu tulee ensi sijaisesti maksaa ilmoittautumisen yhteydessä PayTrail-palvelun kautta. Jos tässä on ylivoimaisia esteitä, ota ennen ilmoittautumista yhteys talous@lpsy.org.

LIsätietoja koulutuksesta koulutus@lpsy.org.Liitetiedostot

Tiedosto Koko Lisääjä Päiväys
BTTI koulutus.docx 113.1 kt Toimitus LPSY 11.9.2022 8.25
TIMETABLE.docx 49.2 kt Toimitus LPSY 17.11.2022 21.13