Myncbi - pubmedin lisäominaisuuksia

MyNCBI - PubMed-sivuston henkilökohtaisia lisäominaisuuksia

“My NCBI is a tool that retains user information and preferences to provide customized services. It allows you to save searches, select filtering options, and set up automatic searches that are sent by email. To be able to use My NCBI, your Web browser must accept cookies. If your Web browser is set to block pop-ups, you will need to allow pop-ups from NCBI Web pages to use My NCBI.”

Lisäomonaisuudet ovat tarjolla, kun rekisteröityy palveluiden käyttäjäksi PubMed-sivun oikeassa yläkulmassa olevasta linkistä ja sitten kirjautuu saamilla tunnuksilla sisään (kts kuva oikealla).

Suomeksi ja selkokielellä tämän voi sanoa vaikkapa näin:

Voi laatia artikkeleiden hakustrategioita, tallentaa ne ja merkitä niin, että aina kun PubMed-tietokantaan ilmestyy sen haun piiriin kuuluvia uusia artikkeleita, niistä tulee sähköpostitse viesti ("Searches", kts kuva alla). Silä tavoin voi helposti seurata esimerkiksi "onko Jaak Panksepp julkaissut uusia artikkeleita", "onko alle koulukäisten depression psykoterapiasta uusia artikkeleita" tai "onko ilmestynyt uusia katsauksia lastenpsykiatrisista lääkehoidoista".

Voi tallentaa PubMedia selatessa löytyneitä kiinnostavia artikkeliviitteita nimeämiinsä kokoelmiin ("Collections", kts kuva alla). Jos pitää MyNCBI-tunnukset muistissa, voi myös ulkomailla vaikkapa kongressimatkalla käydä nettikahvilassa hakemassa PubMedista esillä olleita aiheita, puhujien julkaisuja jne ja tallentaa löytyneet jutut myöhemmin tarkemmin kotimaassa tutustuttavaksi.

Kts koko MyNCBI- ohje