Supernanny

SUPERSUOSITTU SUPERNANNY

Ei ollenkaan aiheetta Jo Frost niittää jo lähes 50 maassa mainetta televisioiduilla ohjelmillaan, joissa hän auttaa epätoivon partaalla olevia lapsiperheitä monenlaisten erittäin vaikeiden vuorovaikutusongelmien yli.

Lyhyen perheessa tapahtuvan havainnoinnin jälkeen hän auttaa online vanhempia oikaisemaan vuorovaikutussuhteita aikuisten ja lasten välillä sekä aikuisten kesken. Tehokkaassa ohjauksessa pystytään lähestymään pahojakin vanhemmuuden vääristymiä, kuten esim että äiti pitää raivoavaa ja huorittelevaa poikaansa yhä kilttinä vauvanaan, jota yrittää hallita pelkällä venyvällä auttamisella. Tällaisten käsittely pelkästään keskustelun varaisesti parin viikon välein olisi vaarassa johtaa siihen, että vanhempi kokee vain tulevansa syyllistetyksi ilman että saa apua. Tiiviissäkin kotona tapahtuvassa ohjauksessa vanhemmilla on omien asenteidensa vuoksi vaikeuksia antautua muuttamaan toimintojaan ja aluksi repsahtaminen tapahtuu heti, kun Supernanny poistuu paikalta. Muutaman viikon tehokuuri kuitenkin onnistuu näissä tapausselostuksissa oikaisemaan perheen elämän aivan uudenlaiseksi.

Ohjelmiin kannattaa tutustua, sillä ne ovat kannustavia ja toivoa antavia. TV:sta nauhoitettuja taltiointeja on monella kollegalla.

Sen jälkeen onkin kysymys: Miten kauan on varaa olla kehittämättä vastaavanlaista toimintaa missään, missä perheillä on vaikeita vuorovaikutusongelmia?

Kts Supernannyn viralliset kotisivut. Siellä on monenlaista kiinnostavaa aineistoa, mm videokatkelmia TV-esityksistä, tuloksia kansainvälisistä vanhemmuuden ongelmia käsittelevistä kyselytutkimuksista.

Eri tuotantokausien episodeista on luettelo (Yhdysvalloissa lähetetyt - esim Suomessa on lähetetty tähän valikoimaan liittyvien lisäksi muita, Britanniassa nauhoitettuja).

Suomalaisilla keskustelusivuilla on näistä episodeista käyty keskustelua, joka on ollut kärjekästä puolesta ja vastaan. Siinä tulee mm hyvin esille, miten lähestymistavan puolinainen käyttö - esimerkiksi jäähypenkin tai minkä tahansa yksittäisen tempun käyttöönotto tulehtuneessa perhetilanteessa ilman ulkopuolista turvallista ohjausta voi pahimmillaan vain kärjistää vihaa ja raivoa ja tuskaa ja ahdistusta. Siltä näkökannalta katsoen ohjelmat ovat vaarallisia! Kts esim keskustelu otsikolla SuperNanny boikottiin